Het tuintijdschrift Eden is een prachtig en inhoudelijk gevarieerd tuinmagazine voor de echte tuinliefhebber in België en Nederland. Aanvankelijk bedoeld als een nationaal informatie tijdschrift voor tuininrichting en tuincultuur met enkele groenschrijvers als kern, is het tijdschrift nu uitgegroeid tot een internationaal tuinmagazine met een Nederlandstalige en Franstalige uitgave.

cover63 61groennlrecto hr

Het blad verschijnt 3 keer per jaar en een abonnement kost u € 32,= voor 4 edities.

Eden magazine viert dit jaar zijn 25jarig bestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info: Eden magazine

 

In dit nummer een hommage door Paul Geerts aan de op 21 juli 2018 overleden tuin- en landschapsarchitect Jacques Wirtz (1924-2018).

De Belgische tuin- en landschapsarchitect werd internationaal zeer gewaardeerd en stond hoog in aanzien door zijn culturele interesse en groot gevoel voor esthetiek. Zijn latere werk getuigt vooral van een grote durf en absolute vrijheid. Hij schuwde het grote gebaar niet, golvende hagen en sculpturale snoeivormen, water, grote siergraspartijen en Rhododendron massieven, zij vormen een mooie samenhang met de architectuur van de woning.

pano 8

info: Wirtz International

Vier keer per jaar verschijnt onzeeigenTUIN, een informatief, eigenzinnig en onafhankelijk tijdschrift met dieper gravende, prettig leesbare verhalen van kenners over vormgeving en beplanting van de tuin, groente en fruit, tuingeschiedenis en -literatuur. Voor uzelf of om cadeau te geven. Dat begint voor u de lente.

 

                        1 lente cover.400px

                     

Onze eigen tuin heeft aantrekkelijke aanbiedingen voor tuiniers:

1/ Jaarabonnement met onkruidwieder (De Wit gereedschappen t.w.v. € 17,95) en vier eerder verschenen nummers als welkomstgeschenk. Het abonnement gaat in met het meest recente nummer en wordt tot wederopzegging aangegaan. Een jaar tuinplezier kost u slechts € 32,75. Naast het abonnement ontvangt u ook de onzeeigenTUIN tuinpas, die u de toegang biedt tot exclusieve kortingen of cadeautjes.

2/ Jaarabonnement met korting. U ontvangt een eenmalige welkomstkorting van 20% voor een jaarabonnement met vier nummers boordevol inspiratie, tips en tuinhumor. U betaalt € 25,80, in plaats van 32,75. Het abonnement gaat in met het meest recente nummer en eindigt tot wederopzegging.

3/ Cadeau-abonnement, maak een ander eens blij met een jaarabonnement op onzeeigenTUIN. U betaalt hiervoor slechts €32,50 en ontvangt bovendien als vriendendienst de onkruidwieder van De Wit (winkelprijs € 17,95). Het abonnement gaat in met het meest recente nummer en eindigt na een jaar automatisch.

4/ Proefnummer. Om uzelf te overtuigen van de inhoudelijke kwaliteit van onzeeigenTUIN kunt u al voor een gering bedrag van € 8,65 het meest recente nummer als proefnummer aanvragen.

Als u nu beslist verzekeren wij u voor een heel jaar heel veel tuinplezier.

De Wit onkruidwieder                               De Wit onkruidwieder

info: onze eigen tuin

 

Vers van de pers: De Smaak van Bloemen

Tuinieren en recepten met eetbare bloemen

Julia Voskuil

‘De Smaak van Bloemen’ is half september 2017 gelanceerd, een fleurig boek voor tuiniers en lekkerbekken. De smaak van bloemen laat zien hoe je bloemen kunt verwerken in allerlei gerechten: als garnering en natuurlijk voor de smaak. Tuinjournalist Julia Voskuil stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt. - Ruim 40 plantbeschrijvingen - Praktische seizoensindeling - Interviews en recepten Gerenommeerde chefs, wildplukkers en kwekers delen hun passie met recepten vol bloemen. Vier de seizoenen met bloemen op je bord en laat je inspireren door chef-koks van bekende restaurants zoals Tommy Janssen (Bentinck), Arthur van Brug (Villa Augustus), Remco Jansen (Intens), Soenil Bahadoer (De Lindehof) en Jacob Jan Boerma (De Leest).

De Smaak van BLOEMEN

De titel komt je misschien bekend voor? In 1991 verscheen van de hand van Elisabeth de Lestrieux een prachtig kunstboek met die titel. Elisabeth was met het onderwerp haar tijd ver vooruit. Nu, ruim 25 jaar later, groeit de belangstelling voor het culinair gebruik van bloemen, wat voor uitgeverij Terra aanleiding was om een volledig nieuwe uitgave voor te bereiden.

De titel is een eerbetoon aan Elisabeth. Ze heeft menigeen met haar boek geïnspireerd, zoals bleek toen ik voor deze actuele versie in haar voetsporen trad.

Product details

Uitgeverij Terra

192 pag. gebonden

€ 24,99

EAN 9789089897367

Nur-code: tuinieren

De Smaak van Bloemen