Vers van de pers: De Smaak van Bloemen

Tuinieren en recepten met eetbare bloemen

Julia Voskuil

‘De Smaak van Bloemen’ is half september 2017 gelanceerd, een fleurig boek voor tuiniers en lekkerbekken. De smaak van bloemen laat zien hoe je bloemen kunt verwerken in allerlei gerechten: als garnering en natuurlijk voor de smaak. Tuinjournalist Julia Voskuil stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt. - Ruim 40 plantbeschrijvingen - Praktische seizoensindeling - Interviews en recepten Gerenommeerde chefs, wildplukkers en kwekers delen hun passie met recepten vol bloemen. Vier de seizoenen met bloemen op je bord en laat je inspireren door chef-koks van bekende restaurants zoals Tommy Janssen (Bentinck), Arthur van Brug (Villa Augustus), Remco Jansen (Intens), Soenil Bahadoer (De Lindehof) en Jacob Jan Boerma (De Leest).

De Smaak van BLOEMEN

De titel komt je misschien bekend voor? In 1991 verscheen van de hand van Elisabeth de Lestrieux een prachtig kunstboek met die titel. Elisabeth was met het onderwerp haar tijd ver vooruit. Nu, ruim 25 jaar later, groeit de belangstelling voor het culinair gebruik van bloemen, wat voor uitgeverij Terra aanleiding was om een volledig nieuwe uitgave voor te bereiden.

De titel is een eerbetoon aan Elisabeth. Ze heeft menigeen met haar boek geïnspireerd, zoals bleek toen ik voor deze actuele versie in haar voetsporen trad.

Product details

Uitgeverij Terra

192 pag. gebonden

€ 24,99

EAN 9789089897367

Nur-code: tuinieren

De Smaak van Bloemen